homepage slider

Voorleeswedstrijd op Pendula

Voorleeswedstrijd op Pendula

Sinds een aantal jaar doet Pendula mee aan de pilot Cultuur Met Kwaliteit, kortweg CMK. Dit betekent dat er flink wat extra aandacht besteed wordt aan (jeugd)literatuur binnen het onderwijs. Denk hierbij aan begeleiding van het team van Pendula door een Leesconsulent via de Bibliotheek, het organiseren van Plusactiviteiten i.h.k.v. lezen en deze keer deelname aan de Nationale Voorleeswedstrijd.

Kinderen van groep 7 en 8 hebben afgelopen week in de klas de voorrondes gehouden. Vijf kinderen uit groep 7 en vier kinderen uit groep 8 hebben hieraan meegedaan. Vier leerlingen, Isis Kerremans, Thijs Jansen, Noëmi Bergman en Daantje Ketelaars, zijn uiteindelijk naar de finale doorgegaan. Wat hebben alle kinderen in zowel de voorronde als in de finale goed hun best gedaan! In de gezellige keukenruimte van de BSO hebben kinderen van groep 4, 4/5 en 5 geluisterd naar deze finalisten. Juffrouw Agnes, TSO-coördinator, en meneer Jan-Piet mochten jureren.

Daantje Ketelaars heeft uiteindelijk de wedstrijd gewonnen! Zie de foto’s hieronder voor een indruk van deze spannende finale.

IMG_5268

IMG_5263

IMG_5266

RT @AnnekeDunning: Lekker vroeg in het zwembad voor het schoolzwemtoernooi. Hup @BSPendula! https://t.co/Pi7Vimq8gO
Gefeliciteerd meiden! https://t.co/rWjGdnsxAP
Supergezellig, Koninklijk en sportief feestje @bspendula #fitlala #Koningsspelen https://t.co/JGNaF3hnwK
@Tilburgers Zaterdag 7 oktober om 19:25 uur allemaal kijken naar de #langlevedemuziekshow! Leerlingen van #bspendula treden op 👊
RT @AnnekeDunning: Wat leuk! Weer leerlingen van @BSPendula met muziek op tv :-) https://t.co/v4ElSTZyUS
@hupiej Sportfeestje @AVAttila in een heerlijk #herfstzonnetje met sportieve leerlingen van #bspendula! https://t.co/JLuWsmSSL1
RT @hupiej: @BSPendula dankjewel voor (het mogen meehelpen op) een geweldige sportdag. Een waar feestje.