Afgelopen jaar is Pendula de samenwerking aangegaan met Fontys PABO Tilburg wat betreft het opleiden van studenten. Met ingang van september 2016 zijn we opleidingsschool geworden. Dit houdt in dat er studenten van alle leerjaren bij ons op school aanwezig zijn. De eerstejaars studenten lopen hun stage op dinsdag en woensdag, de tweedejaars studenten op dinsdag en woensdag, de derdejaars studenten op maandag en dinsdag. De afstudeerstagiaire is aanwezig op dinsdag en donderdag, en vanaf januari de hele week. Op dinsdag is dus iedereen aanwezig, waardoor er tijd is om van en met elkaar te leren. Op de meeste dinsdagen is er naast basisschoolcoach juffrouw Elly ook iemand van de PABO aanwezig om de studenten te begeleiden.

Naast de studenten die de PABO volgen, is er ook een student pedagogiek aanwezig op donderdag.  Zij zal de eerste periode in groep 5 te zien zijn, en daarna bij de interne begeleider Jennifer.

 

foto wies

Beste ouders en leerlingen van 1-2b,

Mijn naam is Wies van Aanholt. Ik ben 17 jaar oud. En ben eerste jaars student op de Pabo in Tilburg. In mijn vrije tijd sla ik graag fanatiek tegen een bal op hockeyclub MHC Goirle. Ik zit in Meisjes a1 en dit jaar zijn wij weer hard bezig met strijden voor het kampioenschap. Verder houd ik enorm van zeilen (ook al kan ik het niet zo goed). Ik ben mams bij zeilschool het Vossenhol. Dit houdt in dat ik in de zomer zeilkampen mee begeleid en kook en zorg voor de kinderen die er die week zijn. Ik  vind het super leuk dat ik het eerste deel van het jaar stage mag lopen in klas 1-2b en denk dat ik hier veel kan leren. Mocht u nog vragen hebben over mij of aan mij dinsdag en woensdag ben ik op school en kunt u deze stellen.

Met vriendelijke groet,

Wies van Aanholt

britt

Graag wil ik mij even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Britt Kollau, ik ben 20 jaar oud en ik woon in Hilvarenbeek. Mijn hobby’s zijn oppassen en hockeyen en dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Ik studeer aan de pabo in Tilburg en zit nu in mijn eerste jaar. Het komende half jaar zal ik stage lopen in groep 1/2 C bij juf Corine en Juf Marijke. De dagen dat jullie mij op school zullen zien is op dinsdag en woensdag. Ik heb er erg veel zin in en zie een leerzame tijd tegemoet!

Groetjes,

Britt Kollau

julian

Hallo Allemaal,

Mijn naam is Julian Louwers. Ik ben eerstejaars PABO student op de Fontys in Tilburg.

Ik ben ik 21 jaar oud en woon sinds een jaar op kamers in Tilburg. Voordat ik aan de PABO begon heb ik mijn diploma voor  onderwijsassistent gehaald. Ik draai dus al enkele jaren mee in het onderwijs. Vorig jaar heb ik een jaar gestudeerd aan de lerarenopleiding aardrijkskunde, maar omdat lesgeven op de lager school mij toch meer aanspreekt ben ik nu eerstejaars PABO student. Persoonlijk vind ik het erg leuk om met kinderen te werken en ze nieuwe dingen te leren. Hierdoor haal ik  veel plezier uit mijn vak.

Buiten school doe ik graag leuke dingen met vrienden, kijk ik een goede film of speel een spelletje op de playstation. Daarnaast ben ik een voetbalfan, hou ik veel van muziek en vind ik het leuk om te koken. Voor mijzelf maar ook voor mijn huisgenoten.

Ik hoop een heel leuk stagejaar te hebben op bs Pendula en ga er van uit dat dit vast goed komt. Ik heb er zin in!

maud

Mijn naam is Maud Horsten en ik loop komend half jaar op maandag en dinsdag stage in groep 4.  Ik zit in het derde jaar van de opleiding kind en educatie op Fontys Hogeschool. De afgelopen twee jaar heb ik stage gelopen op openbare basisschool de Blaak en op basisschool Fatima. Op deze scholen heb ik de groepen 1/2, 4, 6 en 8 gehad. Voordat ik aan FHKE ben begonnen, heb ik de opleiding Onderwijsassistent succesvol afgerond.

Verder hockey ik al een aantal jaar bij Were Di Tilburg en momenteel geef ik daar training aan het G-hockeyteam

Ik heb erg veel zin om stage te gaan lopen op basisschool Pendula en hoop hier ook veel te leren.

Tot ziens op basisschool Pendula,

Maud Horsten

iris_pendula

Hoi ouders/verzorgers,

Mijn naam is Iris van Os, 22 jaar en woonachtig in Tilburg.  Dit jaar zal ik afstuderen in groep 6 bij meneer Adri op dinsdag en donderdag, elke 5e week zal ik een hele week aanwezig zijn. Na de kerstvakantie zal ik vaker aanwezig zijn in de klas & werken aan mijn onderzoek. Binnen deze periode vindt er ook een meesterproef plaats, wat betekent dat ik 5 weken lang de klas volledig overneem.

Mocht je vragen en/of opmerkingen, loop dan even binnen!

Groetjes, Iris

marlou

Hallo allemaal !

Mijn naam is Marlou en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Moergestel en ik volg de Pabo op het Fontys in Tilburg. Het is mijn derde leerjaar. Tot ongeveer februari kunnen jullie mij vinden in groep 8 bij juffrouw Marloes op de maandag en de dinsdag. Na dit halfjaar ga ik mijn specialisatie (minor) doen. Ik ben benieuwd naar wat deze stageperiode op Pendula mij gaat brengen.

Groetjes Marlou

kirsten

Mijn naam is Kirsten Siroen en ik ben twintig jaar oud. Dit jaar ben ik begonnen aan de HBO-studie pedagogiek in Tilburg. Hiervoor ben ik afgestudeerd als onderwijsassistente op het Roc ter Aa in Helmond. Iedere donderdag ben ik te vinden in groep 5. Het is de bedoeling dat ik later door de interne begeleider Jennifer begeleid ga worden.

Ik hoop een leuke en leerzame tijd tegemoet te gaan

Met vriendelijke groeten,

Kirsten Siroen

Robin de Beer

Ik ben Robin de Beer en woon in Tilburg. Ik ben 17 jaar oud, maar ik word op 24 september 18.  Ik woon nog thuis met mijn ouders en jongere zusje van 14. Ik houd erg van sporten maar voetballen vind ik het allerleukst. Zelf voetbal ik ook namelijk bij GSBW in Goirle. Komend jaar is dit het eerste jaar bij deze club. Hiervoor heb ik 12 jaar lang gevoetbald bij VOAB in Goirle. Ik voetbal nu bij GSBW omdat ik meer voor mijn vrienden heb gekozen die allemaal daar voetballen.

Ik doe de opleiding PABO op de Fontys in Tilburg. Ik ben nu tweedejaars en het komend halfjaar loop ik stage in groep 7 bij juffrouw Myrthe. Je zult mij zien op een dinsdag en woensdag.

madelon foto

Hallo,

Ik ben Madelon Vermeer en het komende half jaar (september 2017 t/m januari 2018) zullen jullie mij als afstudeerstagiaire treffen in groep 3 bij juffrouw Anja. Van maandag t/m vrijdag ben ik aanwezig op school, voornamelijk in de groep. Daarnaast werk ik ook buiten de groep aan een onderzoek gericht op het onderwerp hoogbegaafdheid.

Nu nog wat meer informatie over mezelf! Ik ben 24 jaar oud en woonachtig in Tilburg. Na schooltijd ben ik graag met vriendinnen, onderneem ik gezellige dingen en vind ik het leuk om te koken of te sporten.

Ik heb er ontzettend veel zin in om er met de kinderen van groep 3 een leuk en leerzaam (half) jaar van te gaan maken! Tot op school!

 

@Tilburgers Zaterdag 7 oktober om 19:25 uur allemaal kijken naar de #langlevedemuziekshow! Leerlingen van #bspendula treden op 👊
RT @AnnekeDunning: Wat leuk! Weer leerlingen van @BSPendula met muziek op tv :-) https://t.co/v4ElSTZyUS
@hupiej Sportfeestje @AVAttila in een heerlijk #herfstzonnetje met sportieve leerlingen van #bspendula! https://t.co/JLuWsmSSL1
RT @hupiej: @BSPendula dankjewel voor (het mogen meehelpen op) een geweldige sportdag. Een waar feestje.
RT @hupiej: Ik steun @BSPendula in hun actie voor betere salarissen en arbeidsomstandigheden in het #onderwijs. Veel succes!
RT @AnnekeDunning: Als ouder, als mr-lid van @BSPendula, als @D66'er én als collega-docent sta ik achter #POinactie. Succes met de actie!
RT @AnnekeDunning: Geen ideaal schoolreisjesweer vandaag. Hopelijk toch een leuke dag voor @BSPendula! ☂🎡
Hoera, Pendula bestaat 5 jaar! Supergezellige dag @Kindercampus #Pendula! Lees meer hierover op https://t.co/RJcDYVyPZF