homepage slider

Plusactiviteiten op Pendula

Plusactiviteiten op Pendula

Factorium

Maandag 5 februari komt een docent van Factorium in de klas om uit te leggen wat de bedoeling is met de muzikale Plusactiviteiten tussen de Carnavalsvakantie en Meivakantie. Dit is in plaats van Pendula’s Plus Proeverij. In week 9, dat is de week van 26 februari, starten deze activiteiten. Inschrijven kan via deze link t/m vrijdag 16 februari (dat is de vrijdag in de Carnavalsvakantie). In week 15, dat is de week van 9 april, vindt ten slotte tijdens schooltijd voor alle kinderen van Pendula een projectweek muziek plaats. Meer informatie hierover volgt later.

Let op! Deze ronde kent vijf bijeenkomsten en duren van 15:15 uur tot 16:00 uur.

Peuters en groep 1/2 starten op maandag 26 februari. Zij maken kennis met verschillende muziekinstrumenten.

Kinderen uit groep 3 t/m 5 starten op donderdag 1 maart van 15:15 uur tot 16:00 uur. Ook zij maken kennis met verschillende muziekinstrumenten.

Kinderen uit groep 6 t/m 8 starten ook op maandag 26 februari met het instrument gitaar en op donderdag 1 maart met trompet en keyboard.

Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving per activiteit:

Groep 1-2 en oudste peuters

Maximaal 15 deelnemers, minimaal 5 deelnemers

In zes weken gaan de kinderen op ontdekkingstocht door Muziekland. Welke instrumenten komen ze daar tegen? Hoe maken we daar muziek mee? Hoe kunnen we zelf geluiden bedenken bij de reis? Samen met de docent van Factorium maken de kinderen spelenderwijs kennis met muziekinstrumenten en daarbij zitten ze natuurlijk niet stil want tijdens een reis ben je in beweging!

Ga je mee op reis?

Groep 3-4-5

Maximaal 15 deelnemers, minimaal 5 deelnemers

In zes weken ga je op ontdekkingsreis langs vele muziekinstrumenten die ook in de klas gebruikt worden. Samen met de docent van Factorium ga je op verschillende instrumenten experimenteren en eventueel een eigen muziekstuk componeren en spelen. Ook leer je de basisvaardigheden om (samen) muziek te maken. In de projectweek speel je samen met de kinderen uit jouw groep de muziekstukken.

Sluit je aan bij deze reis!

Groep 6-7-8

Maximaal 8 deelnemers per instrument

In deze muzieklessen maak je kennis en leer je spelen op verschillende muziekinstrumenten. Weet je bijvoorbeeld hoe het geluid van een viool ontstaat?

Samen met de docent van Factorium ga je op verschillende instrumenten experimenteren en eventueel een eigen muziekstuk componeren en spelen en leer je de basisvaardigheden om (samen) muziek te maken.

Je kunt kiezen voor gitaar, keyboard of trompet en andere blaasinstrumenten. In de projectweek in week 15 speel je samen met de kinderen uit jouw groep de muziekstukken.

Ga mee op muzikale ontdekkingsreis!

Week 15, tijdens schooltijd en voor alle kinderen

Een docent van Factorium geeft in alle groepen een workshop waarin de muziekstukken uit de naschoolse lessen terugkomen.

IMG_5637

RT @Smartmanpapa: En @BerenddeVries kreeg de vraag wat hij at op een dag. Ze zeiden #watishijgrootdezewethouder https://t.co/4X0rTtaxWH
RT @Smartmanpapa: Gisteren weer mijn "hobby" opgepakt en basisschool Pendule rond mogen rondleiden en een debat gedaan. Voor de kijkers #zo
RT @RemcoJanssens: @TheatersTilburg Wii zijn klaar voor het nieuwe seizoen! 😀 @BSPendula https://t.co/L9ciO2PrRN
RT @AnnekeDunning: Lekker vroeg in het zwembad voor het schoolzwemtoernooi. Hup @BSPendula! https://t.co/Pi7Vimq8gO
Gefeliciteerd meiden! https://t.co/rWjGdnsxAP
Supergezellig, Koninklijk en sportief feestje @bspendula #fitlala #Koningsspelen https://t.co/JGNaF3hnwK
@Tilburgers Zaterdag 7 oktober om 19:25 uur allemaal kijken naar de #langlevedemuziekshow! Leerlingen van #bspendula treden op 👊