Plus

Op donderdag 26 oktober wordt de eerste Pendula Plus Proeverij van dit jaar georganiseerd. Deze middag vindt plaats op de basisschool en duurt van 15:00 uur tot 15:30 uur. Nieuw dit jaar is dat deze Proeverij alleen voor de eerste periode geldt. Uiteindelijk vinden er gedurende drie i.p.v. vier periodes Plusactiviteiten plaats. Dat betekent dat voorafgaand aan de tweede en derde periode weer een Proeverij georganiseerd wordt.

Tijdens deze middag kun je dan ook de Plusactiviteiten voor de eerste periode van dit schooljaar komen ‘proeven’. Zo zijn er twee docenten aanwezig die uitleg geven over hun activiteit ‘natuur’. Ook wordt tijdens deze eerste periode de sportactiviteit ‘Bootcamp Plus’ aangeboden. De docent voor dit onderdeel is deze middag niet aanwezig.

Je kunt je via deze link inschrijven voor de eerste periode Plusactiviteiten.

Periode 1: Natuur (Week 46 t/m week 50)

 

Activiteit

 

Dag tijd Groep
Speuren en kleuren in de natuur

De Bakfietsjuf

Dinsdag 15.15uur tot 16.15uur Peuters + Groep 1 en 2
Natuur beleef je met al je zintuigen

De Bakfietsjuf

Dinsdag 15.15 uur tot 16.15 uur Groep 3+4+5
De natuur in!

Marc Storms, Kuierlat

Maandag 15.15 uur tot 16.45 uur Groep 6+7+8
Bootcamp plus

Alex van den Akker

Donderdag 15.15 uur tot 16.15 uur Groep 3+4+5

De natuur in

Heb jij zin om deze herfst na school 5 middagen lekker naar buiten te gaan en te ontdekken welke bijzondere dingen in de natuur in de buurt van de school te vinden zijn? Dan is het programma van gids Marc iets voor jou.

Wat mag je verwachten? Het thema is Natuur en Milieu. We gaan o.a. de watervogels en waterplanten in de Piushaven bekijken. We nemen zoekkaarten mee waar je zelf op kunt kijken welke plant je ziet. Als we geluk hebben vinden we watermunt om thee van te zetten. Maar we gaan ook uilenballen zoeken en kijken of we paddenstoelen kunnen vinden. We bezoeken de oudste waterzuivering van Nederland waar met riet het water gezuiverd wordt. En we gaan een olielampje maken met een lontje van pitrus.

Docent: Marc Storms, Kuierlat

Speuren en kleuren in de natuur

We gaan op onderzoek uit met onze oren, ogen, neus en handen. Wat groeit, bloeit, waait en zaait er zoal bij ons in de buurt?  In deze periode komt de natuur al aardig tot rust maar er is vast en zeker veel te ontdekken onder onze voeten en boven ons hoofd.

Met een frisse neus, rode wangen, spelletjes, liedjes, tekenen en knutselen zullen we een gezellige en leerzame middag hebben.

Docent: De Bakfietsjuf

Natuur beleef je met al je zintuigen

Kan ik een geurtje vangen, een beukennootje horen? We gaan het ontdekken deze middagen bij de Bakfietsjuf. Met je neus in de wind speuren we in de buurt naar alle rijkdom die de natuur ons brengt. Samen naar buiten om te onderzoeken. Binnen maken we een klein knutselwerkje dat mee naar huis gaat.

Docent: De Bakfietsjuf

Bootcamp PLUS

Deze Plusactiviteit vindt veelal plaats in de sportzaal van Pendula of in het parkje.

Er wordt in circuit vorm op een speelse manier getraind aan je conditionele vaardigheden (o.a. kracht, stabiliteit, snelheid, uithoudingsvermogen)  en het vergroten van je sociale vaardigheden     (opkomen voor jezelf en voor anderen).

De volgende werkvormen komen o.a. aan bod :

  • Estafette vormen/ tikspelen/ balspelen
  • SpierkrachtoefeningenSpel activiteiten
  • Grensoefening (leren je grenzen te bewaken

Ja, je leest het, er gaat gezweet worden tijdens deze activiteit!

Neem je sportkleren, zaal- en buitenschoenen en een flesje water dan ook mee.

See you!

Docent: Alex van den Akker

@Tilburgers Zaterdag 7 oktober om 19:25 uur allemaal kijken naar de #langlevedemuziekshow! Leerlingen van #bspendula treden op 👊
RT @AnnekeDunning: Wat leuk! Weer leerlingen van @BSPendula met muziek op tv :-) https://t.co/v4ElSTZyUS
@hupiej Sportfeestje @AVAttila in een heerlijk #herfstzonnetje met sportieve leerlingen van #bspendula! https://t.co/JLuWsmSSL1
RT @hupiej: @BSPendula dankjewel voor (het mogen meehelpen op) een geweldige sportdag. Een waar feestje.
RT @hupiej: Ik steun @BSPendula in hun actie voor betere salarissen en arbeidsomstandigheden in het #onderwijs. Veel succes!
RT @AnnekeDunning: Als ouder, als mr-lid van @BSPendula, als @D66'er én als collega-docent sta ik achter #POinactie. Succes met de actie!
RT @AnnekeDunning: Geen ideaal schoolreisjesweer vandaag. Hopelijk toch een leuke dag voor @BSPendula! ☂🎡
Hoera, Pendula bestaat 5 jaar! Supergezellige dag @Kindercampus #Pendula! Lees meer hierover op https://t.co/RJcDYVyPZF